news.maronitedaily.com

news.maronitedaily.com

Ανακοίνωση Εκκλησιαστικής Επιτροπής Τιμίου Σταυρου Καρπάσιας

Την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, θα γίνει η παράδοση και ο επανακαθαγιασμός της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας. Το πρόγραμμα έχει καθοριστεί ως ακολούθως:

4:00μμ Τελετή παράδοσης του συντηρημένου ναού από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά προς την Εκκλησία Μαρωνιτών Κύπρου.

5:00μμ Δεξίωση στο κέντρο του χωριού που προσφέρεται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Καρπάσιας.

6:00μμ Επανακαθαγιασμός του ναού από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ. Η Θεία Λειτουργία θα προσφερθεί για όλους τους ευεργέτες της εκκλησίας Τιμίου Σταυρού.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους έχουν συμβάλει στο έργο συντήρησης του ναού, και καλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στην τελετή παράδοσης και στον επανακαθαγιασμό της εκκλησίας.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

 

κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

 

και η Εκκλησιαστική Επιτροπή

 

σας προσκαλούν στην Θεία Λειτουργία του επανακαθαγιασμού

 

της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού

 

που θα τελεστεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στις 6.00 μ.μ. στο χωριό Καρπάσια

 

 

His Excellency The Maronite Archbishop of Cyprus

 

Youssef Soueif

 

and the Church Committee

 

have the pleasure of inviting you at

 

the Holy Mass of the re consecration

 

of the Holy Cross Church

 

that will be celebrated on Thursday 6th April 2017 at 6.00 p.m.

in Karpasha village

Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγ. Μαρίνας Σκυλ.

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζαράκι

 

Το Γυναικείο Σώμα Κέδρου με ιδιαίτερη χαρά

σας προσκαλεί στο Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζαράκι

που διοργανώνει την Κυριακή 9/4/2017

και ώρα 11:00 π.μ.στον Κοτσιάτη.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2017 (WMYD 2017)

Αγαπητές μου Νέες,  Αγαπητοί μου νέοι,

Από τις 15 – 25 Ιουλίου 2017 θα διεξαχθεί στο BKERKE του Λιβάνου το συνέδριο της Μαρωνιτικής Εκκλησίας για νέους απόδημους που απευθύνεται ιδιαίτερα στην ηλικία των 18-35 ετών.

Νέες και νέοι της διασποράς, από την  Αμερική,  Αφρική, Αυστραλία, Βραζιλία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή,  θα συναντηθούν στην Πατριαρχική Έδρα γύρω από τον Πατριάρχη και τους Επισκόπους για να συζητήσουν την εξέχουσα  σημασία της διατήρησης της Χριστιανικής Πίστης, της αγάπης του Κυρίου και της Εκκλησίας Του,  της Μαρωνιτικής ταυτότητας και της συνεργασίας μεταξύ τους.

Εσείς ως νέες και νέοι της Κύπρου, έχετε πολλά να μοιραστείτε στο συνέδριο αυτό και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε λόγω της μακρόχρονης ιστορίας μας.

Σας προσκαλώ λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά δηλώνοντας συμμετοχή

στα πιο κάτω  άτομα επικοινωνίας

Π. AklAbouNader                    τηλ.                  99 229655

Αδελφή Αντωνία Πιριπίτσι        τηλ.                 99 197905

Αδελφή JeanetteFinianos         τηλ.                  99 881349      

Με την ευλογία του Κυρίου,

+ Ιωσήφ Σουέηφ

Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου

 

Λευκωσία, 26 Μαρτίου 2017

 

Με πρόταση του Εκπροσώπου και απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων προχωρά άμεσα η πλήρης αναπαλαίωση του κοιμητηρίου στην Αγία Μαρίνα

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε υπό την Προεδρία του Εκπροσώπου της Μαρωνιτικής Κοινότητας οριστικοποιήθηκαν οι σχεδιασμοί που αφορούν στην υλοποίηση της απόφασης που έλαβε την περασμένη βδομάδα η Επιτροπή Διαχείρισης Κοιμητηρίων για άμεση και πλήρη αναπαλαίωση του κοιμητηρίου Μαρωνιτών στην Αγία Μαρίνα.

Η απόφαση της νεοδιορισθείσας Επιτροπής λήφθηκε κατόπιν πρότασης του Εκπροσώπου ο οποίος τόνισε την τεράστια σημασία που έχει για τον αγώνα της Κοινότητας για επιστροφή, η αναπαλαίωση ιστορικών και ιερών χώρων των Μαρωνιτών σε όλα τα χωριά μας.

Στην αποψινή σύσκεψη συμμετείχαν πέραν του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοιμητηρίων Αντωνάκης Μαυρίδης και Τάκης Χαννής, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Παρτελλής Χατζηφεσσάς, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίας Μαρίνας πατήρ Ιωσήφ Σκέντερ και Νίνος Ιωσηφίδης, αρκετά μέλη των πιο πάνω  επιτροπών καθώς και οι εργολάβοι του έργου.

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε πως απόψε γίνεται ένα άλλο βήμα στον αγώνα για επιστροφή στην μαρτυρική Αγία Μαρίνα. Εξέφρασε την ικανοποίηση του και χαιρέτισε το πνεύμα συνεργασίας που επιδείχθηκε από όλες τις πλευρές. Απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση προς όλους όσους εμπλέκονται στον αγώνα για επιστροφή στην Αγία Μαρίνα να είναι φειδωλοί και προσεκτικοί στις δημόσιες τους τοποθετήσεις. "Σε αυτά τα ευαίσθητα και πολύ σοβαρά θέματα πρέπει όλοι να μιλούμε λίγο και να κάνουμε πολλά", κατέληξε με νόημα ο Εκπρόσωπος.

Στόχος είναι όπως, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, η αναπαλαίωση του κοιμητηρίου ολοκληρωθεί πριν την μεγάλη εορτή της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου 2017.

Διάσκεψη για την Λεμεσό: Μπήκαν οι βάσεις, αρχίζει δουλειά

Πραγματοποιήθηκε ψες στη Λεμεσό σύσκεψη υπό την Προεδρία του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Μούσα.

Στην σύσκεψη, όπου εξετάστηκε η πορεία της κοινότητας των Μαρωνιτών στη Λεμεσό, παρευρέθηκαν τριάντα περίπου στελέχη της Κοινότητας. Έγινε σε βάθος ανάλυση της κατάστασης, εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα και αναζητήθηκαν λύσεις.

Η σύσκεψη κατέληξε με την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων που αφορούν στην οργανωτική δομή της Κοινότητας καθώς και σε δράσεις που αφορούν στους νέους και στα παιδιά στη Λεμεσό.

Page 1 of 251

Θέλω να μου αποστέλλετε την Ηλεκτρονική Εφημερίδα