ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • Διάσκεψη για την Λεμεσό: Μπήκαν οι βάσεις, αρχίζει δουλειά
  Διάσκεψη για την Λεμεσό: Μπήκαν οι βάσεις, αρχίζει δουλειά

  Διάσκεψη για την Λεμεσό: Μπήκαν οι βάσεις, αρχίζει δουλειά

  Πραγματοποιήθηκε ψες στη Λεμεσό σύσκεψη υπό την Προεδρία του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Μούσα.

  Στην σύσκεψη, όπου εξετάστηκε η πορεία της κοινότητας των Μαρωνιτών στη Λεμεσό, παρευρέθηκαν τριάντα περίπου στελέχη της Κοινότητας. Έγινε σε βάθος ανάλυση της κατάστασης, εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα και αναζητήθηκαν λύσεις.

  Η σύσκεψη κατέληξε με την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων που αφορούν στην οργανωτική δομή της Κοινότητας καθώς και σε δράσεις που αφορούν στους νέους και στα παιδιά στη Λεμεσό.

 • Έτοιμη να βοηθήσει η ΑΗΚ
  Έτοιμη να βοηθήσει η ΑΗΚ

  Έτοιμη να βοηθήσει η ΑΗΚ

  Με τον Πρόεδρο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Αντρέα Μαραγκό συναντήθηκε σήμερα ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας.

  Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροδότησης στα Μαρωνίτικα χωριά. Ειδικότερα και άμεσα συζητήθηκε το θέμα που αντιμετωπίζουν οι ηρωικοί μας εγκλωβισμένοι στη κοινότητα Κορμακίτη όπου παρουσιάζονται πολλά και συνεχή προβλήματα.

  Ο Πρόεδρος της ΑΗΚ εξέφρασε στον Εκπρόσωπο την ετοιμότητα και την προθυμία της ΑΗΚ να βοηθήσει με όποιο τρόπο και μέσο μπορεί στην αναβάθμιση του δικτύου ηλεκροδότησης και γενικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ηρωικών εγκλωβισμένων μας. Συμφωνήθηκε όπως υπάρξει νέα συνάντηση για περεταίρω εξέταση του θέματος.

  Στη συνάντηση τον Εκπρόσωπο συνόδευε ο κ. Φραγκίσκος Φράγκος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA.

 • Akinci says Maronites can return to Ayia Marina
  Akinci says Maronites can return to Ayia Marina

  Akinci says Maronites can return to Ayia Marina

  The Maronites of occupied Ayia Marina will soon be free to return to their village, which is currently a military base, Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci said during a visit at the village on Thursday, it emerged on Saturday.

  According to local daily Politis, Turkish Cypriot former village residents, who joined Akinci on the visit, were told that the Turkish army is preparing to withdraw from the village.

  Reconstruction of the derelict village could start as early as three months from now.

  On Friday, a delegation of Cypriot Maronites visited the village and recorded the work that needs to be done, primarily in terms of connecting the area to the power grid and water supply, so that reconstruction work can start.

  Maro Emmanouil, a member of the bicommunal Ayia Marina group who participated in Friday’s delegation, was quoted by the paper as saying that Akinci had pledged to support the return of the Maronites in the past.

  Read more http://cyprus-mail.com/2017/03/18/akinci-says-maronites-can-return-ayia-marina/

 • Διορισμός νέας Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων Μαρωνιτών
  Διορισμός νέας Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων Μαρωνιτών
  Το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοινώνει τον διορισμό της νέας Επιτροπής Διαχείρισης Κοιμητηρίων Μαρωνιτών. Η Επιτροπή διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κατόπιν πρότασης του Εκπροσώπου Μαρωνιτών. Η σύνθεση της νέας Επιτροπής, η θητεία της οποίας λήγει με αυτήν της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχει ως ακολούθως:

  Πρόεδρος:
  Αντωνάκης Μαυρίδη
  Αντιπρόεδρος:
  Τάκης Χαννή

  Μέλη:
  Αντώνης Μαλτέζος
  Ηλίας Μουτήρης
  Γιώργος Παρτέλλα
  Μάριος Φραγκίσκου
  Πανίκος Σιαμμούτη
  Αντώνης Φτανός
  Ηλίας Πετρή
  Αντώνης Γιαλλούρης

  Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών επιθυμεί, με την ευκαιρία αυτή, να εκφράσει τις πιο θερμές του ευχαριστίες προς τα μέλη της προηγούμενης Επιτροπής για το έργο το οποίο έχουν επιτελέσει. Καλεί παράλληλα τα μέλη της νέας Επιτροπής όπως εργαστούν με ζήλο και αφοσίωση για την επιτυχία της αποστολής τους, που δεν είναι άλλη από την σωστή διαχείριση και την διατήρηση σε άριστη κατάσταση των κοιμητηρίων της Μαρωνιτικής Κοινότητας σε όλη την Κύπρο.

  Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την αποψινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής.
 • Ευχές
  Ευχές

  Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωσήφ, σήμερα 19η Μαρτίου,θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους Ιωσήφηδες και Ιωσηφίνες, Πεππήδες και Πεππίνους (από το Ιταλικό Ιωσήφ«Τζιουζέππε», Πέππο, Πεππίνο), Χρόνια Πολλά για την Ονομαστική τους Εορτή.

  Χρόνια Πολλά επίσης και στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Mgr Ιωσήφ Σουέηφ, επ’ ευκαιρία των Ονομαστηρίων του.

 • Ενισχύεται ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στον Κορμακίτη. Τουρκοκύπριος γιατρός από σήμερα και κάθε Τετάρτη
  Ενισχύεται ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στον Κορμακίτη. Τουρκοκύπριος γιατρός από σήμερα και κάθε Τετάρτη
  Το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών ανακοινώνει πως από σήμερα και κάθε Τετάρτη Τουρκοκύπριος γιατρός θα επισκέπτεται τον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στον Κορμακίτη από τις 1.30μ.μ μέχρι τις 3.30μ.μ., όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τους κατοίκους των Μαρωνίτικων χωριών. Η πρώτη επίσκεψη του γιατρού πραγματοποιήθηκε σήμερα προκαλώντας χαρά και αισιοδοξία στους μαρτυρικούς κατοίκους οι οποίοι πλέον θα έχουν την δυνατότητα μια πρώτης ιατρικής γνώμης και καθοδήγησης στον Κορμακίτη.

  Τον Τουρκοκύπριο γιατρό υποδέχθηκαν στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών η σύζυγος του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, ο Αναπληρωτής Κοινοτάρχης Κορμακίτη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, η Συντονίστρια και μέλη της Ομάδας Εθελοντών που στηρίζουν τον Σταθμό καθώς και πολλοί κάτοικοι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες.

  Κατ´οίκον εξέταση
  Με βάση τις διευθετήσεις που έχουν γίνει ο γιατρός με την συνοδεία μέλους της Ομάδας Εθελοντών, πέραν των υπηρεσιών που θα προσφέρει στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, θα επισκέπτεται στα σπίτια τους ασθενείς που δεν μπορούν εύκολα να μετακινούνται. Για τον λόγο αυτό καλούνται όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κινητικότητας και επιθυμούν κατ' οίκον ιατρική εξέταση όπως επικοινωνούν εκ των προτέρων με την Συντονίστρια κ. Μαίρη Σκούλλου (τηλ. 99776461) ή με μέλος της Ομάδας Εθελοντών (τηλέφωνα εθελοντών βρίσκονται στην ειδική κάρτα που προσφάτως διανεμήθηκε).

  Ικανοποίηση Εκπροσώπου
  Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών σε δηλώσεις του απο το εξωτερικό όπου βρίσκεται, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημερινή εξέλιξη και τόνισε πως με σοβαρούς, προσεκτικούς και μετρημένους χειρισμούς έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Ο Εκπρόσωπος ευχαρίστησε τις Τουρκοκυπριακές Αρχές για την ανταπόκριση τους στο ανθρωπιστικό αίτημα της Κοινότητας και δήλωσε πως τα Μαρωνίτικα χωριά μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μοντέλο συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των κοινοτήτων και όλων των Κυπρίων. "Με την ίδια σοβαρότητα προχωρούμε ενωμένοι και βήμα βήμα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις της επιστροφής", κατέληξε ο Εκπρόσωπος.
   
 • Σύσκεψη υπό τον Εκπρόσωπο με θέμα την πορεία και την προοπτική της Κοινότητας των Μαρωνιτών στη Λεμεσό
  Σύσκεψη υπό τον Εκπρόσωπο με θέμα την πορεία και την προοπτική της Κοινότητας των Μαρωνιτών στη Λεμεσό

  Το Γραφείο του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοινώνει την διοργάνωση ανοικτής σύσκεψης με θέμα την πορεία και την προοπτική της Κοινότητας στη Λεμεσό.

  Της σύσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ώρα 6.30μ.μ. στο ξενοδοχείο Κούριο, θα προεδρεύσει ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας.

  Προσκαλούνται όλοι οι Μαρωνίτες της Λεμεσού που ενδιαφέρονται για την πορεία και την προοπτική της εκεί κοινότητάς μας όπως παραστούν στη σύσκεψη και εκφράσουν ελεύθερα τις δικές τους απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις.
  Η σύσκεψη είναι ανοικτή και δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις.

 • Εορτή Αγίου Ιωσήφ
  Εορτή Αγίου Ιωσήφ

  Εορτή Αγίου Ιωσήφ

  Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωσήφ

  ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών

  κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ

  θα τελέσει την Θεία Λειτουργία το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 6.30 μ. μ.

  στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων – Πύλη Πάφου- Λευκωσία

  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος θα δεχθεί τις ευχές

  Αντί δώρων και ανθοδεσμών επιθυμία του Αρχιεπισκόπου

  είναι να γίνονται εισφορές

  για τις δραστηριότητες της Ποιμαντικής των Παιδιών και των Νέων


  Γραμματεία Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών

 • Χρόνια πολλά στην Γυναίκα
  Χρόνια πολλά στην Γυναίκα

  Φέτος συμπληρώνονται 160 χρόνια από την εξέγερση των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη και 40 χρόνια από το ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που καθιέρωσε την 8η Μαρτίου ως Ημέρα της Γυναίκας και της Διεθνούς Ειρήνης.
  Με την ευκαιρία αυτή η Μαρωνιτική Κοινότητα τιμά τις γυναίκες όλου του κόσμου για τους αγώνες τους και για τον ρόλο τους στην εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης.

  Μνημονεύουμε όλες τις γυναίκες που διαχρονικά αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα τους, για ισότητα στις ώρες εργασίας και στους μισθούς, για δικαίωμα ψήφου και για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

  Θεωρούμε την Ημέρα της Γυναίκας, όχι ευκαιρία για έκφραση συμπάθειας εκ μέρους των ανδρών για τις γυναίκες με προσφορά λουλουδιών και δώρων, αλλά ως ευκαιρία για επικέντρωση στην ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων. Ως ευκαιρία για εκδήλωση σεβασμού, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης προς τις γυναίκες και στήριξη τους στη συνέχιση των αγώνων τους.

  Η Κοινότητα τιμά ιδιαίτερα τις Μαρωνίτισσες γυναίκες, τις ηρωικές εγκλωβισμένες, τις εκτοπισμένες, αυτές που πενθούν νεκρούς και αγνοούμενους, τις αγωνίστριες που κρατούν το μέτωπο ψηλά μέχρι την ημέρα της δικαίωσης και της επιστροφής.
  Η Μαρωνιτική Κοινότητα εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και εκφράζει συμπαράσταση σε όλους τους αγώνες τους.

 • 05/03/2017 Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.
  05/03/2017 Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

  05/03/2017 Ανακοίνωση Γυναικείου Σώματος Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.


  Το Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων

  του ενημερώνει ότι:

  Στις 26/3/2017 ημέρα Κυριακή θα γίνει εκδρομή στην Πάφο αφου παράσουμε απο την Λεμεσο για να επιβιβαστουν και οι Λεμεσιανές φίλες μας. Το όλο προγραμμα της εκδρομής θα ανακοινωθεί αργότερα με πιο πολλές λεπτομέρειες. Οσες φίλες και φίλοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε άμεσα μαζι μας για διευθέτηση λεωφορείου και έγκαιρο προγραμματισμό.

  Ανακοινώνουμε επίσης το Φιλανθρωπικό Πασχαλινό Παζαράκι μας που θα γίνει στον Κοτσιάτη στις 9/04/2017 ημέρα των Βαίων στις 11.00 το πρωί.

  Αναμένουμε στη στήριξη όλων, δηλώνοντας την συμμετοχή σας στην εκδρομή μας και δίνοντας το παρών σας στο Φιλανθρωπικό Πασχαλινό Παζαράκι μας. Παρακαλούμε όλους όσους έχουν να μας εισηγηθούν κάτι ή να μας αναφέρουν κάτι επιπρόσθετο, τα τηλέφωνά μας και τα mail μας είναι στην διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή.

  Εκ της επιτροπής

  Γυναικείο Σώμα Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας

  ΜΑΡΤΙΟΣ 2017.

Θέλω να μου αποστέλλετε την Ηλεκτρονική Εφημερίδα